Επίθεση των Χούθι με drones στο Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος των Χούθι ανέφερε επίσης ότι αυτή ήταν η πολλοστή επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαχητές Χούθι στην Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι έχουν εκτοξεύσει έναν «μεγάλο αριθμό» μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ.

Δίνοντας πληροφορίες, ο εκπρόσωπος των Χούθι ανέφερε ότι η εναέρια επίθεση περιλάμβανε drones. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «στο όνομα του Θεού». Από την πλευρά του Ισραήλ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική ανακοίνωση. 

Αυτή ήταν η πολλοστή επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους Χούθι εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου. Στα μέσα του Οκτωβρίου, ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή είχε αναχαιτίσει πολλαπλούς πυραύλους κοντά στις ακτές της Υεμένης, όπως δήλωσαν τότε δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Οι Χούθι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σάνα, το 2014 και ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας. Αποτελούν «μέρος του άξονα αντίστασης» κατά του Ισραήλ μαζί με τη Χαμάς – την οποία υποστηρίζει επίσης η Τεχεράνη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT