Μπάιντεν – Νετανιάχου συζήτησαν πιθανές «παύσεις» των μαχών στη Γάζα

Μπάιντεν – Νετανιάχου συζήτησαν πιθανές «παύσεις» των μαχών στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πάντως ότι μια γενική κατάπαυση του πυρός δεν θα ήταν το κατάλληλο βήμα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν το ενδεχόμενο «παύσεων» των μαχών στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή για τέτοιες πιθανές προσωρινές παύσεις προσθέτοντας ότι Μπάιντεν και Νετανιάχου θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τις επόμενες ημέρες.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε προσωρινές και τοπικές παύσεις στις μάχες», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους. «Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της συζήτησης, όχι στο τέλος της».

Οι συζητήσεις αυτές έγιναν καθώς περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Γάζα τη Δευτέρα και καθώς περισσότερη βοήθεια εισέρχεται στην περιοχή, δήλωσε ο Κίρμπι.

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος υποστηρίζει ότι μια γενική κατάπαυση του πυρός δεν θα ήταν το κατάλληλο βήμα, έχει πιέσει για μικρότερες παύσεις για την επίτευξη συγκεκριμένων ανθρωπιστικών στόχων.

«Διπλωμάτες των ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα», γράφει σήμερα σε άρθρο της η Wall Street Journal, ενώ την ίδια πτυχή είχαν αναδείξει τις περασμένες ημέρες και άλλα αμερικανικά δημοσιεύματα. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πάντως, από τη μεριά του, διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία από την πλευρά του Ισραήλ εάν δεν απελευθερωθούν προηγουμένως όλοι οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς. 

Mε πληροφορίες από Reuters, WSJ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT