Ζελένσκι: «Δεν είναι ώρα για εκλογές»

Ζελένσκι: «Δεν είναι ώρα για εκλογές»

«Απολύτως ανεύθυνο να θέτουμε ζήτημα εκλογών σε καιρό πολέμου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών στην εμπόλεμη Ουκρανία σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βάζοντας τέλος στη σεναριολογία για τις προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματισθεί για το 2024.

«Δεν είναι η ώρα για εκλογές. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι η ώρα για την άμυνα, τη μάχη, από την οποία εξαρτάται η τύχη του κράτους και του λαού, και όχι για φάρσα, που μόνο η Ρωσία περιμένει από την Ουκρανία. Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα για εκλογές» δήλωσε ο Ζελένσκι και τόνισε ότι «πρέπει να ενωθούμε, να μη διχαζόμαστε, να μην αναλωνόμαστε σε έριδες ή άλλες προτεραιότητες».

Εάν η Ρωσία δεν είχε εισβάλει τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, οι βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί στην Ουκρανία φέτος τον Οκτώβριο και οι προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024.

«Δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις. Ολοι καταλαβαίνουμε ότι σήμερα, σε καιρό πολέμου, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές, είναι απολύτως ανεύθυνο να θέτουμε ζήτημα εκλογών στην κοινωνία ελαφρά τη καρδία», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της συζήτησης στη χώρα για τη δυνατότητα διεξαγωγής εκλογών σε καιρό πολέμου.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος μελετά και ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα έθεταν άνευ προηγουμένου προκλήσεις για τις αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT