Ισραήλ: Νέα ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο – «Τρομοκράτες προσπάθησαν να εκτοξεύσουν πύραυλο»

Ισραήλ: Νέα ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο – «Τρομοκράτες προσπάθησαν να εκτοξεύσουν πύραυλο»

Νωρίτερα σήμερα οι IDF είπαν ότι επιτέθηκαν σε θέση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν «μια απειλή» στο εν λόγω σημείο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ανταλλαγή πυρών φέρεται να σημειώθηκε στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, όπου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, ένα ισραηλινό άρμα μάχης επιτέθηκε σε ομάδα τρομοκρατών που βρίσκεται σε λιβανέζικο έδαφος και προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικό πύραυλο προς το Ισραήλ κοντά στην περιοχή Σατούλα.

Νωρίτερα σήμερα, οι IDF λένε ότι επιτέθηκαν σε θέση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ προκειμένου να αντιμετωπίσουν «μια απειλή» στο εν λόγω σημείο.

Σημειώνεται επίσης ότι οι IDF ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα προπύργιο της Χαμάς στη Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, που μάλιστα συνοδεύεται και από τρία βίντεο από τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο.

Στην ίδια ανάρτηση σημειώνεται ότι μαχητές του IDF από την Ομάδα Μάχης της 7ης Ταξιαρχίας έθεσαν υπό το έλεγχό τους το στρατιωτικό προπύργιο της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Οπως τονίζουν οι IDF, στο φυλάκιο εντοπίστηκαν αντιαρματικοί εκτοξευτές και πύραυλοι, διάφορα όπλα και υλικό πληροφοριών. Την εν λόγω εξέλιξη επιβεβαίωσε με ανάρτησή του και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις Αρχές του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι από την ισραηλινή πλευρά, κυρίως άμαχοι, την ημέρα της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, χθες Δευτέρα, τουλάχιστον 10.022 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 4.000 και πλέον παιδιών, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT