Νετανιάχου: Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Νετανιάχου: Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο τηλεοπτικής του δήλωσης, είπε ότι η πόλη της Γάζας είναι «περικυκλωμένη» και οι ισραηλινές δυνάμεις «ενεργούν εντός» κι «αυξάνουν την πίεση» προς τη Χαμάς, καθώς ήδη έχουν αποδιαρθρώσει μεγάλο μέρος της υποδομής της.

Τόνισε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επαφή» με τον Τζο Μπάιντεν και δέχεται επισκέψεις από ηγέτες από όλο τον κόσμο για να τους δείξει «τη φρίκη που διέπραξε η Χαμάς».

Δεσμεύθηκε ότι θα «καταστρέψει πλήρως» τις ικανότητες της Χαμάς να ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες της Γάζας: «Παρακαλώ πηγαίνετε νότια», καθώς «το Ισραήλ δεν θα σταματήσει. Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς να επιστρέψουν οι όμηροί μας».

Υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ «συμμετέχει σταδιακά σε αυτόν τον πόλεμο», προειδοποιώντας ότι θα «κάνουν το λάθος της ζωής τους» αν συνεχίσουν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν θα δεχτεί μια πραγματικότητα κατά την οποία η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θα «πληγώνουν τους πολίτες μας».

Ανέφερε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και ζήτησε να επισκεφθούν τους ομήρους και να βεβαιώσουν ότι είναι υγιείς.

Το Ισραήλ «ενεργεί με κάθε δυνατό μέσο σε κάθε μέτωπο για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι», είπε, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική δράση είναι «μέρος αυτής της προσπάθειας».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι 100.000 κάτοικοι έχουν εκκενωθεί από τα βόρεια και τα νότια της χώρας και ότι το κράτος εργάζεται για την αποκατάσταση των κοινοτήτων, των πόλεων και των κιμπούτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT