Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε πυρά στην πόλη της Γάζας

Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε πυρά στην πόλη της Γάζας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε ότι μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή δέχθηκε πυρά στην πόλη της Γάζας την Τρίτη, αλλά κατάφερε να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Δύο φορτηγά υπέστησαν ζημιές και ένας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, είπε η οργάνωση.

Ανέφερε ότι η συνοδεία περιλάμβανε πέντε φορτηγά και δύο οχήματα της ICRC και μετέφερε «ιατρικές προμήθειες σε εγκαταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Al Quds της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, όταν χτυπήθηκε».

Μετά το περιστατικό, η συνοδεία άλλαξε τη διαδρομή της και έφτασε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όπου παρέδωσε τις ιατρικές προμήθειες, ανέφερε η ΔΕΕΣ.

Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή συνόδευσε έξι ασθενοφόρα με βαριά τραυματισμένους ασθενείς στο πέρασμα της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο.

«Δεν είναι αυτές οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να εργαστεί το ανθρωπιστικό προσωπικό», δήλωσε ο Γουίλιαμ Σόμπουργκ, επικεφαλής της αντπροσωπείας της ΔΕΕΣ στη Γάζα. «Η διασφάλιση ότι η ζωτική βοήθεια μπορεί να φτάσει σε ιατρικές εγκαταστάσεις αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT