Η αμερικανική αλυσίδα της Pizza Hut συνεργάσθηκε με ένα εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ για να δώσει μια πιο σύγχρονη εκδοχή ενός παραδοσιακού πιάτου της περιοχής που περιλαμβάνει κρέας φιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια πίτσα με τεμαχισμένο κρέας φιδιού, μαύρα μανιτάρια και κινεζικό αποξηραμένο ζαμπόν.
Η νέα πίτσα πήρε έμπνευση από το παραδοσιακό στιφάδο φιδιού της νότιας Κίνας και στο πλαίσιο κυρίως του μάρκετινγκ θα πωλείται στα καταστήματα της αλυσίδας στην πόλη έως και τις 22 Νοεμβρίου.
Το βραστό κρέας φιδιού αποτελεί ένα συχνό πιάτο για τους κατοίκους της περιοχής, ειδικά κατά την περίοδο του χειμώνα. Σύμφωνα με ένα ρητό στην τοπική καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φάει κάποιος φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος». Γενικότερα στη νοτιοανατολική Ασία, όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, τα φίδια εκτρέφονται για κατανάλωση καθώς είναι ενταγμένα στη γαστρονομική κουλτούρα των λαών αυτών.
Η Pizza Hut Hong Kong σε ανακοίνωσή της πριν το πιάτο αρχίσει να πωλείται την περασμένη εβδομάδα έκανε λόγο για ένα «θρεπτικό κρέας, πλούσιο σε γεύση» που «προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες». Το CNN ανέφερε ότι δοκίμασε τη συγκεκριμένη πίτσα και διαπίστωσε ότι η υφή του κρέατος του φιδιού μοιάζει πολύ με το ξηρό κοτόπουλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καταλήξει η αλυσίδα στη συγκεκριμένη συνταγή πίτσας συνεργάσθηκε με το Ser Wong Fun, ένα εστιατόριο φιδιών στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ που χρονολογείται από το μακρινό 1895.