Βραζιλία: Συλλήψεις υπόπτων για σύνδεση με τη Χεζμπολάχ

Βραζιλία: Συλλήψεις υπόπτων για σύνδεση με τη Χεζμπολάχ

Φέρονται να σχεδίαζαν χτυπήματα σε κτίρια που ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα της Βραζιλίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία απέτρεψε σήμερα «προσπάθειες στρατολόγησης Βραζιλιάνων πολιτών για τρομοκρατικές δραστηριότητες στη χώρα». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Βραζιλιάνοι πολίτες και πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες έρευνες σε τρεις πολιτείες της χώρας. Δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Globo ανέφερε ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο άτομα που «συνδέονται με τη Χεζμπολάχ».

Τα άτομα αυτά φέρονται ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κτίρια που ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα της Βραζιλίας, όπως συναγωγές. Ενας από τους υπόπτους συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο κατά την άφιξή του από τον Λίβανο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος έφτασε στη χώρα έχοντας πλάνα για την πραγματοποίηση επίθεσης.

Η Χεζμπολάχ είναι σιιτική ακραία ισλαμική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έχει εμπλακεί σε πλήθος ανταλλαγής πυρών με το Ισραήλ στα βόρεια σύνορά του. 

Με πληροφορίες από Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT