Φρέντι Μπελέρης: Μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε από την αστυνομία

Φρέντι Μπελέρης: Μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε από την αστυνομία

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «στημένη πολιτική υπόθεση» που είναι «καθοδηγούμενη» έκανε λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο Open μέσω τηλεφώνου από τις φυλακές της Αλβανίας όπου κρατείται. 

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται. Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό στοιχείο που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε για αυτή την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπελέρης σχολίασε το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξετασθεί κεκλεισμένων των θυρών: «Ηταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από τη δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του κανε τη χάρη η εισαγγελία, ώστε να μη δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών».

Για την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με το αίτημά του για χορήγηση ειδικής άδειας ώστε να ορκισθεί, ο κ. Μπελέρης δήλωσε πως «η στάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη μιλάμε. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε ότι «είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ευχαριστώ για την υποστήριξη και τους ζητώ να κάνουν υπομονή γιατί πάντα το δίκαιο κερδίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT