Κοινή επιχείρηση ΗΠΑ – Ιταλίας κατά της διαβόητης φαμίλιας μαφιόζων Γκαμπίνο

Κοινή επιχείρηση ΗΠΑ – Ιταλίας κατά της διαβόητης φαμίλιας μαφιόζων Γκαμπίνο

Οι Γκαμπίνο είναι μία από τις πέντε ιστορικές οικογένειες της ιταλοαμερικανικής μαφίας στη Νέα Υόρκη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά άνδρες συνελήφθησαν στη Σικελία και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε κοινή επιχείρηση του FBI και της ιταλικής αστυνομίας κατά της μαφίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται ύστερα από διετή έρευνα με στόχο τα μέλη της διαβόητης οικογένειας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης και ορισμένους από τους συνεργάτες της που εδρεύουν στην επαρχία του Παλέρμο στην Ιταλία. Επτά άνδρες συνελήφθησαν στη Σικελία και δέκα στη Νέα Υόρκη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δέκα άνδρες που φέρονται να συνδέονται με την οικογένεια Γκαμπίνο συνελήφθησαν με την κατηγορία του εκβιασμού, αντίποινα κατά μαρτύρων και «εγκλήματα που σχετίζονται με συνδικάτα».

«Επί χρόνια οι κατηγορούμενοι διέπρατταν εκβιασμούς, επιθέσεις, εμπρησμούς, αντίποινα σε μάρτυρες και άλλα εγκλήματα σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσουν στις βιομηχανίες μεταφοράς (διάθεσης απορριμμάτων) και κατεδάφισης της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας.

Σε ένα περιστατικό, δύο από τους κατηγορούμενους επιτέθηκαν με σφυρί εναντίον ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας κατεδαφίσεων με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της επίθεσης για «παραδειγματισμό». 

Οι Γκαμπίνο είναι μία από τις πέντε ιστορικές οικογένειες της ιταλοαμερικανικής μαφίας στη Νέα Υόρκη. Οι άλλες τέσσερις είναι οι Λουκέσε, Μπονάνο, Τζενοβέζε και Κολόμπο.

Η μαφία της Νέας Υόρκης έχει αποδυναμωθεί από διάφορα πλήγματα τα τελευταία χρόνια αλλά εξακολουθεί να θεωρείται ενεργή.

Το αφεντικό της φατρίας των Γκαμπίνο, ο «Φρανκ» Κάλι, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη συνοικία Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2019.

Με πληροφορίες από Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT