Ερντογάν κατά Ισραήλ: Καταστρατηγεί κάθε ανθρωπιστική αξία – Η Δύση σιωπά

Ερντογάν κατά Ισραήλ: Καταστρατηγεί κάθε ανθρωπιστική αξία – Η Δύση σιωπά

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε πως το 73% των νεκρών της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά. 

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας, καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας. 

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες στάθηκαν αλληλέγγυοι με το Παρίσι μετά τη δολοφονία 25 ανθρώπων στην επίθεση του Σαρλί Εμπντό. 11.000 άμαχοι, μεταξύ τους παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα. Αλλά οι ΗΠΑ και η Δύση σιωπούν. Πότε θα υψώσουμε τη φωνή μας;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στην Τασκένδη.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως «το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίσει σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, νοσοκομεία, καταστρατηγώντας κάθε ανθρωπστική αξία», προσθέτοντας πως το 73% των νεκρών της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά. 

«Αν δεν υψώσουμε τις φωνές μας σήμερα ως μουσουλμάνοι, ιδίως εμείς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, πότε θα το κάνουμε;» διερωτήθηκε. 

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική βοήθεια, ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία έχει στείλει μέχρι στιγμής 230 τόνους βοήθειας με10 αεροπλάνα, τα οποία, με τη συνδρομή του Καΐρου, προσγειώθηκαν στο Ελ Αρίς της Αιγύπτου. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Παλαιστινίων, πάνω από 10.500 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4.324 παιδιά και 2.823 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες της Γάζας, τη στιγμή που ο απολογισμός των νεκρών στο ισραηλινό στρατόπεδο πλησιάζει τους 1.600 ανθρώπους. 

Πηγή: Anadolu/Trt

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT