Συνάντηση της ηγεσίας της CIA και της Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Συνάντηση της ηγεσίας της CIA και της Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα την Πέμπτη μεταξύ των αρχηγών της CIA και της Μοσάντ και του πρωθυπουργού του Κατάρ.

Στο τραπέζι ετέθησαν οι παράμετροι μίας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και την ανθρωπιστική παύση στη Γάζα, είπε στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για τη συνάντηση.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντούλραχμάν αλ-Θάνι πραγματοποίησαν τη συνάντηση αφού μεσολαβητές του Κατάρ συναντήθηκαν με αξιωματούχους από το πολιτικό γραφείο της Χαμάς το βράδυ της Τετάρτης και συζήτησαν πιθανές παραμέτρους μιας συμφωνίας.

Το πλεονέκτημα της συνάντησης ήταν να συγκεντρωθούν και τα τρία μέρη σε ένα τραπέζι σε πραγματικό χρόνο για να επιταχυνθεί η διαδικασία, είπε η πηγή.

Οι συνομιλίες περιελάμβαναν επίσης συζήτηση για την επιτρεπόμενη εισαγωγή καυσίμων στη Γάζα. Το Reuters σημειώνει ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν ασαφές.

Το Κατάρ, χώρα όπου εδρεύουν αρκετοί ηγέτες της Χαμάς, ηγείται των προσπαθειών για μεσολάβηση μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών αξιωματούχων για την απελευθέρωση των ομήρων.

Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT