Οδησσός: Βίντεο από πυραυλική επίθεση σε κυπριακό φορτηγό πλοίο

Οδησσός: Βίντεο από πυραυλική επίθεση σε κυπριακό φορτηγό πλοίο

Ρωσικό μαχητικό φέρεται να έπληξε το πλοίο της κυπριακής εταιρείας καθώς εισερχόταν στο λιμάνι της ουκρανικής πόλης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε χθες στο λιμάνι της Οδησσού με αποτέλεσμα να χτυπηθεί φορτηγό πλοίο κυπριακής εφοπλιστικής εταιρείας με σημαία Λιβερίας.

Το πλήγμα φέρεται να σημειώθηκε από ρωσικό μαχητικό με τον καπετάνιο του πλοίου να σκοτώνεται. Ακόμα τρία μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός τραυματίστηκαν. Τα μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν είναι υπήκοοι Φιλιππίνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, το φορτηγό πλοίο «Kmax Ruler» χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P που εκτοξεύθηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. 

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT