ΗΠΑ: Γιατί η αποχώρηση ενός γερουσιαστή προβληματίζει τον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Γιατί η αποχώρηση ενός γερουσιαστή προβληματίζει τον Λευκό Οίκο

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάντσιν εκλεγόταν στη Βιρτζίνια, μια πολιτεία την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά (69%-30%) έναντι του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Μάντσιν που έχει συχνά εναντιωθεί στην ηγεσία των Δημοκρατικών τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, πλήττοντας σημαντικά τις πιθανότητες του κόμματος να κρατήσει την έδρα στη Δυτική Βιρτζίνια.

«Πήρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου και αποφάσισα ότι δεν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτό που θα κάνω είναι να ταξιδέψω στη χώρα και να μιλήσω για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα κινητοποιήσει το κέντρο και θα φέρει τους Αμερικανούς κοντά», ανέφερε ο Μάντσιν σε δήλωσή του.

Η κίνηση του νομοθέτη, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του, θα θέσει σε κίνδυνο την οριακή πλειοψηφία 51-49 των Δημοκρατικών. Η Βιρτζίνια είναι μια πολιτεία την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά (69%-30%) έναντι του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η ψήφος του Μάντσιν υπήρξε βασικό ζήτημα σε κάθε νομοθέτημα της θητείας του προέδρου Μπάιντεν καθώς προσπαθούσε να εξισορροπήσει ανάμεσα στο κόμμα και τους κατά βάση συντηρητικούς του ψηφοφόρους. Η υποστήριξή του ήταν κρίσιμη για την ψήφιση του νόμου του Μπάιντεν για τις υποδομές ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ένα από τα βασικά επιτεύγματα του προέδρου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT