Μεσανατολικό: «Βράζει» και η Δυτική Οχθη – Στους 170 οι νεκροί

Μεσανατολικό: «Βράζει» και η Δυτική Οχθη – Στους 170 οι νεκροί

Το Al Jazeera Arabic έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει Παλαιστίνιο αιχμάλωτο να χρησιμοποιείται σαν ανθρώπινη ασπίδα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου καθώς και η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ έχουν επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των Εβραίων εποίκων και των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη.

Τον τελευταίο μήνα, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.400 Παλαιστινίους, ενώ χθες Πέμπτη η Παλαιστινιακή Αρχή ανέφερε ότι 18 ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Δυτική Οχθη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στην περιοχή σε 170 σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Βίντεο δείχνει Παλαιστίνιο να χρησιμοποιείται σαν ανθρώπινη ασπίδα

Στο πλαίσιο αυτό, το Al Jazeera Arabic έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στην πλατφόρμα Χ το οποίο φέρεται να δείχνει Παλαιστίνιο αιχμάλωτο να χρησιμοποιείται σαν ανθρώπινη ασπίδα κατά την τελευταία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή.

Οπως αναφέρει το Al Jazeera, o άνδρας εμφανίζεται γονατισμένος στον δρόμο, έχοντας τα μάτια του δεμένα και φορώντας χειροπέδες, ενώ ένας Ισραηλινός στρατιώτης στέκεται από πίσω του, σημαδεύοντας με το όπλο του πιθανότατα προς την κατεύθυνση κάποιου εχθρικού στόχου που δεν φαίνεται στο πλάνο.

Η Δυτική Οχθη «βράζει», δήλωσε χθες από τη Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς τόνισε ότι η σύγκρουση στη Γάζα είναι «μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί» στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Al Jazeera, BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT