Ισραήλ: Ο στρατός αναφέρει την εξουδετέρωση αρκετών κομάντο της Χαμάς

Ισραήλ: Ο στρατός αναφέρει την εξουδετέρωση αρκετών κομάντο της Χαμάς

Οι επίγειες ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλέον σκοτώσει αρκετά στελέχη της οργάνωσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, σήμερα Παρασκευή, ότι οι επίγειες δυνάμεις έχουν πλέον σκοτώσει αρκετά στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων μελών των επίλεκτων δυνάμεων Νούχμπα της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, οι οποίοι συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν στους στρατιώτες από την υπηρεσία Shin Bet Security.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναφέρουν ότι σκότωσαν τον Αχμεντ Μούσα, έναν διοικητή του λόχου Νούχμπα, και τον Αμρ Αλχάντι, έναν διοικητή διμοιρίας του Νούχμπα, που ήταν κρυμμένοι στην Τζαμπάλια.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Μούσα ήταν ένας από τους διοικητές της Χαμάς που ηγήθηκαν της επίθεσης στη βάση Ζικίμ, στο κοντινό κιμπούτς και σε ένα άλλο στρατόπεδο στην περιοχή τον Οκτώβριο.

«Τις τελευταίες ημέρες ο Αχμεντ Μούσα ηγήθηκε της επιθετικής δραστηριότητας κατά των δυνάμεων του IDF στη δυτική περιοχή της Τζαμπάλια», λέει ο ισραηλινός στρατός σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Προσθέτει ότι τα στρατεύματα σκότωσαν επίσης τον Μουχάμεντ Καλούτ, τον επικεφαλής της λεγόμενης ομάδας ελεύθερων σκοπευτών της Χαμάς στη βόρεια ταξιαρχία της οργάνωσης στη Γάζα.

Σε άλλο περιστατικό, οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα της 252ης Μεραρχίας σκότωσαν 19 στελέχη της Χαμάς που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε στρατιώτες.

Πηγή: Times of Israel, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT