Τραμπ: Θα μπορούσα να στρέψω το FBI σε αντιπάλους όπως «έκαναν ήδη» και αυτοί

Τραμπ: Θα μπορούσα να στρέψω το FBI σε αντιπάλους όπως «έκαναν ήδη» και αυτοί

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το FBI για έρευνες κατά των πολιτικών του αντιπάλων, σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το FBI για έρευνες κατά των πολιτικών του αντιπάλων, σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Σε συνέντευξη στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Univision, ο οικοδεσπότης Ενρίκε Ασεβέντο τον ρώτησε για τις δικαστικές του διαμάχες λέγοντας: «Λέτε ότι εργαλειοποιούν το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI. Θα κάνατε το ίδιο αν επανεκλεγείτε;»

«Το έχουν ήδη κάνει, αλλά αν θέλουν να το συνεχίσουμε, θα μπορούσε σίγουρα να συμβεί και αντίστροφα», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Εχουν απελευθερώσει το τζίνι από το κουτί».

«Οταν είσαι πρόεδρος, κάνεις καλή δουλειά και είσαι δημοφιλής. Δεν κυνηγάς τους αντιπάλους σου για να κερδίσεις τις εκλογές. Κάνουν παραπομπές για να κερδίσουν τις εκλογές», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος είναι το απόλυτο φαβορί στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα του 2024. Σε πρόσφατες εθνικές δημοσκοπήσεις έναντι του Τζο Μπάιντεν, ο επιχειρηματίας  εμφανίζεται επίσης συχνά να προηγείται.

Η Washington Post ανέφερε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του συζητούν ήδη πώς θα εργαλειοποιήσουν το υπουργείο Δικαιοσύνης για να ασκήσουν δίωξη και να εκδικηθούν άτομα που είχαν μιλήσει αρνητικά για τον ίδιο, όπως ο πρώην γενικός εισαγγελέας Μπιλ Μπαρ και ο πρώην προσωπάρχης Τζον Κέλι.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT