Ορμπαν: Η Ουκρανία είναι ανέτοιμη για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Ορμπαν: Η Ουκρανία είναι ανέτοιμη για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Η Κομισιόν έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την έναρξη των συνομιλιών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την έναρξη των συνομιλιών. 

Αν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν, ο Ορμπαν μιλώντας στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο εκτίμησε ότι «η Ουκρανία δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμη να διαπραγματευθεί».

«Η Ουκρανία απέχει τόσο από την ένταξη στην Ε.Ε. όσο το Μάκο απέχει από την Ιερουσαλήμ», είπε χαρακτηριστικά ο Ορμπαν, αναφερόμενος σε μια μικρή ουγγρική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. 

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ενωση δεν μπορούν να συνδεθούν με τα παγωμένα κονδύλια της Ε.Ε. προς την Ουγγαρία. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να δώσουν στη χώρα του «αυτά που της οφείλουν».

Αν και η Ουγγαρία συμμετέχει στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έχει αντιδράσει έντονα στην προσπάθεια της Ενωσης να δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμο ταμείο ύψους έως και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον στρατό της Ουκρανίας. Η Βουδαπέστη έχει επίσης επικρίνει στο παρελθόν τη μεταχείριση της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία. 

Πρόσφατα, σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν από την εικόνα του Ορμπαν να δίνει το χέρι του στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αποτέλεσε έτσι τον πρώτο Ευρωπαίο ηγέτη που έκανε χειραψία με τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT