Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

«Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τη στοχοποίηση αμάχων και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής», αναφέρει ο Σαουδάραβας ηγέτης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και de facto ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου, καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τη στοχοποίηση αμάχων και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής», αναφέρει ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Σαουδάραβας ηγέτης μίλησε κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται με τη συμμετοχή Αφρικανών ηγετών στο Ριάντ και ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τις εξελίξεις στη Γάζα.

«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη να τερματισθεί αυτός ο πόλεμος και ο αναγκαστικός εκτοπισμός, να διαμορφωθούν οι αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της σταθερότητας και την εδραίωση της ειρήνης», τόνισε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει προκαλέσει ανησυχία διεθνώς για τον κίνδυνο εξάπλωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στη σκιά αυτού του πολέμου πάγωσαν όμως και οι διαβουλεύσεις που ήταν σε εξέλιξη για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ριάντ, οι συμμετέχοντες εκφράζουν «βαθύτατη ανησυχία» για την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και προτρέπουν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Νετανιάχου για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και ο αναγκαστικός εκτοπισμός Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT