Νέα Υόρκη: Κατασχέθηκαν τα τηλέφωνα του δημάρχου Eρικ Ανταμς

Νέα Υόρκη: Κατασχέθηκαν τα τηλέφωνα του δημάρχου Eρικ Ανταμς

Η έρευνα έλαβε δημοσιότητα την περασμένη εβδoμαδα, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της επικεφαλής συγκέντρωσης οικονομικής στήριξης του δημάρχου, Μπριάνα Σαγκς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν τα τηλέφωνα του δημάρχου της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σε μια νέα εξέλιξη της ομοσπονδιακής έρευνας για φερόμενη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από την Αγκυρα.

«Η αιφνιδιαστική κατάσχεση των συσκευών του δημάρχου ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη και δείχνει να είναι η πρώτη κίνηση που σχετίζει τον Ανταμς με την έρευνα του FBI» σχολιάζουν οι New York Times. 

Ο Ανταμς, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί από τις αρχές για παράβαση καθήκοντος, δήλωσε ότι σκοπεύει να συμμετάσχει πλήρως στην έρευνα τονίζοντας ότι είναι «εξοργισμένος και θυμωμένος αν κάποιος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εκστρατεία του για να χειραγωγήσει τη δημοκρατία». Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ κάποια τέτοια προσπάθεια εν γνώσει του.  

Η έρευνα έγινε γνωστή την περασμένη εβδoμάδα, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της επικεφαλής συγκέντρωσης οικονομικής στήριξης του δημάρχου, Μπριάνα Σαγκς. Οι ερευνητές επιχειρούν να μάθουν περισσότερα για την πιθανή εμπλοκή μιας κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπρούκλιν με δεσμούς με την Τουρκία, καθώς και για ένα μικρό πανεπιστήμιο στην Ουάσιγκτον που φέρεται να συνδέεται τόσο με την Αγκυρα όσο και τον Ανταμς.

Η Σαγκς είναι βασικό γρανάζι στη μηχανή συγκέντρωσης κεφαλαίων του δημάρχου, η οποία έχει ήδη μαζέψει περισσότερα από 2,5 εκατ. δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2025.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT