Μακρόν: Να σταματήσει το Ισραήλ να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Μακρόν: Να σταματήσει το Ισραήλ να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα

«De facto, σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτό και καμία νομιμότητα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα» καθώς ο πόλεμος στην περιοχή έχει μπει πλέον στον δεύτερο μήνα. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή στο BBC από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, ο Μακρόν έκανε λόγο για βομβαρδισμούς «χωρίς αιτιολόγηση» τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση «μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελήσει το Ισραήλ». 

Ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε τις «τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς» και αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι η Γαλλία παροτρύνει το Ισραήλ «να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».  

Σε ερώτηση για το αν θα επιθυμούσε και άλλοι ηγέτες να συμμετάσχουν δημόσια στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός ο ίδιος απάντησε: «Ελπίζω να το κάνουν». 

Μιλώντας την επομένη της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Γάζα που διεξήχθη στο Παρίσι, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «ξεκάθαρο συμπέρασμα όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που συμμετείχαν στη σύνοδο ήταν πως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση. Αυτή θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

«De facto, σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμοποίηση. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει αν έχει παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο από αυτές τις πράξεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT