Αραβικά και μουσουλμανικά κράτη ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Αραβικά και μουσουλμανικά κράτη ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Στο κοινό ανακοινωθέν καταδικάζονται «η επιθετικότητα του Ισραήλ, τα εγκλήματα πολέμου και οι βάρβαρες και απάνθρωπες σφαγές» στη Γάζα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών απορρίπτουν το επιχείρημα του Ισραήλ περί «νόμιμης άμυνας» στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν να σταματήσουν αμέσως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξήχθη στο Ριάντ, αναφέρεται ότι τα μέλη των δύο διεθνών οργανισμών «αρνούνται να χαρακτηρίσουν αυτόν τον πόλεμο ως νόμιμη άμυνα ή να τον δικαιολογήσουν υπό οποιοδήποτε πρόσχημα».

Παράλληλα, η σύνοδος καταδίκασε «την επιθετικότητα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τα εγκλήματα πολέμου και τις βάρβαρες και απάνθρωπες σφαγές από την κατοχική κυβέρνηση».

Στο ανακοινωθέν ζητείται επίσης να τερματιστεί η πολιορκία της Γάζας, να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα και να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ.

Αραβικά και μουσουλμανικά κράτη ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ-1
West Asia News Agency via REUTERS

Τέλος, οι ηγέτες κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει ένα «αποφασιστικό και δεσμευτικό ψήφισμα», ώστε να μπει τέλος στην ισραηλινή «επιθετικότητα» στη Γάζα.

Οποιος αρνείται να το στηρίξει, «ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει τη βάναυση επίθεση που σκοτώνει αθώους (…) και μετατρέπει τη Γάζα σε ερείπια» τονίζουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT