Ο Ινδονήσιος πρόεδρος καλεί σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα ενόψει συνάντησης με τον Μπάιντεν

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος καλεί σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα ενόψει συνάντησης με τον Μπάιντεν

«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί σύντομα», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, όπου ζει ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός στον κόσμο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, όπου ζει ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός στον κόσμο, απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον σήμερα Δευτέρα.

«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί σύντομα, πρέπει επίσης να επιταχύνουμε και να αυξήσουμε την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας και πρέπει να αρχίσουμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο σε βίντεο που καταγράφηκε αφού συμμετείχε σε μια συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) στο Ριάντ.

Είπε ότι ο κόσμος φαίνεται «αβοήθητος» μπροστά στα δεινά των Παλαιστινίων. Η έκτακτη κοινή ισλαμοαραβική σύνοδος κορυφής κάλεσε επίσης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει «τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Νοσοκόμες σκοτώθηκαν, βρέφη και ασθενείς πέθαναν στη ΜΕΘ

Νωρίτερα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UNOCHA) στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ανακοίνωσε ότι τρεις νοσοκόμες του Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας, έχουν σκοτωθεί.

«Οι βομβαρδισμοί και οι ένοπλες συγκρούσεις γύρω από το νοσοκομείο εντάθηκαν από το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου. Κρίσιμες υποδομές, όπως ο σταθμός οξυγόνου, δεξαμενές νερού και ένα πηγάδι, η καρδιαγγειακή εγκατάσταση και το μαιευτήριο υπέστησαν ζημιές και τρεις νοσοκόμες σκοτώθηκαν», ανέφερε το γραφείο του ΟΗΕ στην πιο πρόσφατη καθημερινή του ενημέρωση.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι πέντε βρέφη και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο Αλ Σίφα.

Με πληροφορίες από AP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT