Γάλλος υπουργός Αμυνας: Η προστασία των Παλαιστινίων απαραίτητη για να αποφευχθεί περιφερειακή κλιμάκωση

Γάλλος υπουργός Αμυνας: Η προστασία των Παλαιστινίων απαραίτητη για να αποφευχθεί περιφερειακή κλιμάκωση

Απαιτείται «μετριοπάθεια και αναλογικότητα» από την πλευρά του Ισραήλ, δήλωσε χθες Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανθρωπιστικό ζήτημα και εκείνο της προστασίας του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού στη Γάζα είναι «απολύτως καίρια» και απαιτούν «μετριοπάθεια και αναλογικότητα» από την πλευρά του Ισραήλ, δήλωσε χθες Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

«Είναι σημαντικό γιατί διακυβεύονται αρχές και αξίες. Το Ισραήλ είναι δημοκρατία και ό,τι κάνει το Ισραήλ έχει αντίκτυπο σε εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο LCI.

Ο αντίκτυπος της σύγκρουσης

Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ θα διαχειριστεί τα επακόλουθα της σύγκρουσης θα έχει αντίκτυπο «στο περιβάλλον ασφαλείας στο οποίο θα βρεθεί η Μέση Ανατολή τα επόμενα δέκα ή δεκαπέντε χρόνια», συνέχισε ο υπουργός.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο άμαχος πληθυσμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στον έλεγχο της συνολικής κλιμάκωσης», τόνισε.

«Το δίλημμα που αντιμετωπίζει [ο ισραηλινός στρατός] είναι ότι η Χαμάς προφανώς χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία αποτελούν εγκαταστάσεις που μπορούν να προστατεύσουν ή να κρύψουν στρατιωτικές υποδομές», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT