Το Ισραήλ εντόπισε «τρομοκρατική υποδομή» σε προσφυγικό καταυλισμό

Το Ισραήλ εντόπισε «τρομοκρατική υποδομή» σε προσφυγικό καταυλισμό

Φωτογραφίες από όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό που φέρεται να κατέσχεσε κατά τις επιδρομές σε προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει επιδρομές στα περίχωρα του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Σάτι, ο οποίος βρίσκεται δυτικά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν χώρους όπως το Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς, καθώς και το τζαμί Αμπού Μπακρ, όπου το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι δρουν μαχητές της Χαμάς.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από δεκάδες, όπως αναφέρει, όπλα, καθώς και από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που φέρεται να κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών και από την κατοικία φερόμενου μέλους της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Το Ισραήλ έχει καλέσει τους Παλαιστινίους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, όπου βρίσκεται η πόλη της Γάζας, να μετακινηθούν προς τα νότια πριν από εβδομάδες, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στην περιοχή εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού με ανάρτηση στην αραβική γλώσσα αναφέρει λεπτομερώς όσα το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι εντόπισε στον καταυλισμό Αλ Σάτι.

«Τρομοκρατικές υποδομές» σε σχολεία και τζαμιά

Σε μήνυμα, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: 

«Οι δυνάμεις της 401ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας συνεχίζουν να διεξάγουν επιδρομές στα περίχωρα του στρατοπέδου Αλ Σάτι, εστιάζοντας στην τρομοκρατική υποδομή σε σημαντικούς θεσμούς του άμαχου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πανεπιστημίων, τζαμιών, καθώς και σε σπίτια ανατρεπτικών στοιχείων.

Η υποδομή της Χαμάς είχε δημιουργηθεί σκόπιμα μέσα σε κτίρια πολιτών, όπως το πανεπιστήμιο Αλ Κουντς και το τζαμί Αμπού Μπακρ, όπου οι δυνάμεις εντόπισαν εκτεταμένα εκρηκτικά υλικά, τα οποία περιείχαν εύφλεκτα υλικά και πολυάριθμους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι δυνάμεις κατέσχεσαν δεκάδες όπλα, εξοπλισμό μάχης και επιχειρησιακά σχέδια που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Οι δυνάμεις εισήλθαν επίσης στο σπίτι στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ όπου βρήκαν πολλά όπλα μέσα στο σπίτι του. Σε άλλη επιχείρηση, οι δυνάμεις βρήκαν σε αστική περιοχή στην πόλη Beit Hanoun άνοιγμα σήραγγας, υλικό πληροφοριών που ανήκε σε τρομοκρατικές οργανώσεις και πολεμικά όπλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT