Το Ισραήλ θέλει για διαμεσολαβητή στη Γάζα τον Τόνι Μπλερ

Το Ισραήλ θέλει για διαμεσολαβητή στη Γάζα τον Τόνι Μπλερ

Επιθυμία των Ισραηλινών είναι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός να αναλάβει συντονιστής για ανθρωπιστικά θέματα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ επιθυμεί να εγκαταστήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ως συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου.

Σκοπός της κυβέρνησης Νετανιάχου είναι να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση εντός του παλαιστινιακού θυλάκου και να μειώσει τη διεθνή πίεση σχετικά, καθώς συνεχίζει να διεξάγει τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Ynet, επικαλούμενο ανώνυμους ανώτερους αξιωματούχους, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ελπίζει να αξιοποιήσει την πείρα του κ. Μπλερ ως πρώην απεσταλμένου στην περιοχή για το Κουαρτέτο Μέσης Ανατολής, για να μετριάσει τις διεθνείς ανησυχίες σχετικά με το πολιτικό κόστος της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον κ. Μπλερ για το θέμα και οι συνομιλίες συνεχίζονται τις τελευταίες εβδομάδες. Το γραφείο του πρώην Βρετανού ηγέτη είπε στο Ynet ότι «δεν του έχει δοθεί ούτε του έχει προσφερθεί θέση», αλλά δεν αρνήθηκε ευθέως οποιαδήποτε επαφή.

Το Ynet είπε ότι ο ακριβής ορισμός, το εύρος και η εξουσία του προτεινόμενου ρόλου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με σαφήνεια, προσθέτοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην «παροχή ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων και στη δυνατότητα απομάκρυνσης τραυματιών και ασθενών από τη Λωρίδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσπάθειες για χαλάρωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα συντονίζονται από τα υπουργεία Υγείας και Αμυνας του Ισραήλ, με το πρώτο να βοηθά σε μια σειρά από έργα τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών διεθνών παραγόντων για τη δημιουργία νοσοκομείων πεδίου στην Αίγυπτο και την άφιξη πλοίου-νοσοκομείου από τη Γαλλία.

Πηγή: Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT