Γάζα: 32 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε τρεις μέρες στο Αλ Σίφα

Γάζα: 32 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε τρεις μέρες στο Αλ Σίφα

Η λειτουργία του νοσοκομείου Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου στον παλαιστινιακό θύλακο, ανεστάλη το Σάββατο, καθώς ξέμεινε από καύσιμα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 32 ασθενείς του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας πέθαναν τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, Ασραφ Αλ Κίντρα.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τρία πρόωρα μωρά, πρόσθεσε ο Αλ Κίντρα.

Η λειτουργία του νοσοκομειακού συγκροτήματος Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου στον παλαιστινιακό θύλακο, ανεστάλη το Σάββατο, καθώς ξέμεινε από καύσιμα.

Ο Μοχάμεντ Ζακούτ, διευθυντής των νοσοκομείων στη Γάζα, δήλωσε ότι περίπου 650 ασθενείς, 500 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και περίπου 2.500 εκτοπισμένοι παραμένουν εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος Αλ Σίφα, όπως μετέδωσε το Al Jazeera.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει πραγματοποιήσει 4.300 αεροπορικές επιδρομές, με στόχο φρεάτια τούνελ και κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, πλήττοντας «3.000 τοποθεσίες τρομοκρατικής υποδομής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για σφοδρές μάχες κοντά σε νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τη χερσαία επιχείρησή τους εναντίον της Χαμάς.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «οι συνεχείς πυροβολισμοί και οι βομβαρδισμοί» στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη «επιδείνωσαν τις ήδη κρίσιμες συνθήκες» για τη λειτουργία του.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT