Βραζιλία: Νέα σύλληψη υπόπτου για σύνδεση με τη Χεζμπολάχ

Βραζιλία: Νέα σύλληψη υπόπτου για σύνδεση με τη Χεζμπολάχ

Πρόσφατα ακόμα δύο άτομα είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τη Χεζμπολάχ, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε κτίρια που ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα της Βραζιλίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ακόμα άτομο συνελήφθη στη Βραζιλία ως ύποπτο για διασυνδέσεις με τη σιιτική ισλαμική οργάνωση της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων, τις τελευταίες ημέρες, ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την εν λόγω οργάνωση ανέρχεται πλέον στους στους τρεις. 

Η νέα σύλληψη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια. Δεν αποκαλύφθηκαν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση, ωστόσο, πηγές ανέφεραν πως το άτομο ήταν ήδη υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για τη φερόμενη σύνδεσή του με την ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές τις Βραζιλίας συνέλαβαν δύο άτομα στο Σάο Πάολο ως ύποπτους σύνδεσης με τη Χεζμπολάχ, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες έρευνες σε τρεις πολιτείες. 

Τα άτομα αυτά φέρονται ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κτίρια που ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα της Βραζιλίας, όπως συναγωγές. Ενας από τους υπόπτους συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο κατά την άφιξή του από τον Λίβανο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος έφθασε στη χώρα έχοντας πλάνα για την πραγματοποίηση επίθεσης.

Η Χεζμπολάχ, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έχει εμπλακεί σε πλήθος ανταλλαγής πυρών με το Ισραήλ στα βόρεια σύνορά του ενισχύοντας την ανησυχία για διάχυση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT