Συρία: Τέσσερις επιθέσεις σε λιγότερo από 24 ώρες κατά αμερικανικών δυνάμεων

Συρία: Τέσσερις επιθέσεις σε λιγότερo από 24 ώρες κατά αμερικανικών δυνάμεων

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν δεχθεί τουλάχιστον 40 επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία από τις αρχές Οκτωβρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία δέχθηκαν επιθέσεις με drones και ρουκέτες τουλάχιστον τέσσερις φορές τις τελευταίες 24 ώρες, αν και δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο μικρές ζημιές, δήλωσε τη Δευτέρα Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Δέχθηκαν πλήγματα τρεις φορές το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ άλλων κοντά στο πετρελαϊκό πεδίο Αλ Ομάρ και σε μια αμερικανική βάση στο αλ Σαντάντι, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μετά τις δύο αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή εναντίον εγκαταστάσεων που, όπως είπαν, χρησιμοποιούνταν από ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν, την τρίτη σειρά επιδρομών τους στη Συρία μέσα σε ισάριθμες εβδομάδες.

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν δεχθεί τουλάχιστον 40 επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία από τις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 56 μέλη του αμερικανικού προσωπικού έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν. Αυτός ο ισχυρισμός απορρίπτεται από την Τεχεράνη, η οποία δηλώνει ότι (οι οργανώσεις) ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 900 στρατιώτες στη Συρία και άλλους 2.500 στο γειτονικό Ιράκ οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το 2014 κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και στις δύο χώρες, αλλά αργότερα απωθήθηκε με επιτυχία.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT