Νετανιάχου: Αν δεν τελειώσουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψει

Νετανιάχου: Αν δεν τελειώσουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψει

«Είναι ένας πόλεμος μέχρι το τέλος»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε ένα τάγμα του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα, είπε ότι ο πόλεμος ΙσραήλΧαμάς στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι τέλους» και όχι ένας ακόμη γύρος μαχών.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της ισραηλινής αμυντικής δύναμης κοντά στα σύνορα της Γάζας και τους είπε ότι «αν δεν τελειώσουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψει».

Η Χεζμπολάχ «παίζει με τη φωτιά»

Νέα προειδοποίηση προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, εν μέσω σημαντικής κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στα σύνορα με τον Λίβανο όπου εδρεύει η ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση.

«Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους στοχοποιώντας στρατεύματα και αμάχους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά», είπε σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Τα πυρά θα απαντηθούν με πολύ ισχυρότερα πυρά. Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν. Εχουμε επιδείξει μόνο ένα μικρό μέρος της δύναμής μας. Θα βλάψουμε αυτούς που μας βλάπτουν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου γίνονται μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Οι κάτοικοι οκτώ ισραηλινών πόλεων στην Ανω Γαλιλαία έλαβαν εντολή να εισέλθουν σε προστατευόμενες περιοχές μέχρι νεοτέρας. Ολοι οι δρόμοι στην περιοχή φέρονται να έχουν κλείσει. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα πυρά προς το Ισραήλ από τον Λίβανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT