Η Χαμάς ζητά πενθήμερη κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα 70 ομήρους

Η Χαμάς ζητά πενθήμερη κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα 70 ομήρους

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς δήλωσε στην ομάδα των μεσολαβητών ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον κηρυχθεί πενθήμερη εκεχειρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας παντού στη Λωρίδα της Γάζας. 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μια Ισραηλινή στρατιωτικός, που ήταν μεταξύ των ομήρων, σκοτώθηκε στις 9 Νοεμβρίου από ισραηλινό βομβαρδισμό.

«Καταλήφθηκε το κοινοβούλιο της Χαμάς»

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκαλάντ, πως η «Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας», ΜΜΕ της χώρας δημοσίευσαν φωτογραφία με Ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Χαμάς.

Στο ντοκουμέντο, δεκάδες στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό ποζάρουν με σημαίες της χώρας τους μέσα στο κοινοβούλιο. 

«Οι τρομοκράτες καταφεύγουν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι άμαχοι λεηλατούν τις άδειες βάσεις της οργάνωσης, δεν της έχουν πια εμπιστοσύνη. Η Χαμάς δεν έχει καμία δύναμη ικανή να σταματήσει τον ισραηλινό στρατό. Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας», δήλωσε ο Γκάλαντ και πρόσθεσε:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε εντείνει τις επιχειρήσεις μας με στόχο τις σήραγγες της Χαμάς. Αυτό θα βγάλει τους τρομοκράτες από τις σήραγγες και από εκεί είτε θα εξοντωθούν είτε θα παραδοθούν άνευ όρων. Δεν υπάρχει καμία τρίτη επιλογή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT