Τέσσερα ουκρανικά ντρόουν πέταξαν πάνω από τη Ρωσία αλλά καταρρίφθηκαν

Τέσσερα ουκρανικά ντρόουν πέταξαν πάνω από τη Ρωσία αλλά καταρρίφθηκαν

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές της Μόσχας, του Μπριάνσκ, του Οριόλ και του Τάμποφ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας προς Τρίτη, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 13ης προς 14η Νοεμβρίου, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από UAV τύπου αεροσκάφους σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια υπηρεσίας συστήματα αεράμυνας, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν πάνω από το έδαφος των περιοχών της Μόσχας, του Ταμπόφ, του Μπριάνσκ και του Οριόλ», δήλωσε το υπουργείο στη Μόσχα.

Νωρίτερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνήτης της περιοχής Οριόλ, Αντρέι Κλίτσκοφ, είχε επιβεβαιώσει ότι ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε στα βορειοδυτικά της περιοχής.

Η Ουκρανία τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις επιδρομές κατά ρωσικών στόχων εντός της νόμιμης ρωσικής επικράτειας, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού, με κύριο στόχο την περιοχή του Μπέλγκοροντ στη νότια Ρωσία.

Ωστόσο χθες το βράδυ Τρίτη τα εξελιγμένα ουκρανικά ντρόουν φέρονται από τους Ρώσους να έχουν φτάσει βαθιά στη ρωσική ενδοχώρα.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT