Ιταλία: Τριετής φυλάκιση σε συνεργάτη της Τζίνα Λολομπρίτζιντα γιατί της έκλεψε εκατομμύρια

Ιταλία: Τριετής φυλάκιση σε συνεργάτη της Τζίνα Λολομπρίτζιντα γιατί της έκλεψε εκατομμύρια

Ο 36χρονος καταδικάστηκε για οικειοποίηση μεγάλου κομματιού της περιουσίας της Ιταλίδας σταρ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδαία Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα πέθανε πριν από μερικούς μήνες πιθανώς χωρίς να γνωρίζει πως ένας από τους στενότερους συνεργάτες της, ο 36χρονος Αντρέα Πιάτσολα, τις έκλεβε εκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς της. Για τους… κόπους του εισέπραξε πλέον ποινή τριετούς φυλάκισης συν υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια της σταρ του ιταλικού σινεμά.

Ο Πιάτσολα, τον οποίο κάποια μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως κάτι… παραπάνω από απλό συνεργάτη της Λολομπρίτζιντα, φέρεται από το δικαστήριο να υπεξαιρούσε συστηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ηθοποιού, που πέθανε φέτος στα 95 της χρόνια.

Ο 36χρονος σήμερα Ιταλός εργαζόταν καθημερινά στη βίλα στη Ρώμη τής κάποτε θεωρούμενης και ως ομορφότερης γυναίκας στον κόσμο και φρόντιζε για το οικονομικό του μέλλον, όπως φάνηκε, τουλάχιστον για την περίοδο από το 2013 έως το 2018.

Ιταλία: Τριετής φυλάκιση σε συνεργάτη της Τζίνα Λολομπρίτζιντα γιατί της έκλεψε εκατομμύρια-1
Φωτ.: Χ

Ανάμεσα στα κραυγαλέα παραδείγματα των πράξεών του ήταν η αγορά μιας Ferrari, την οποία πούλησε αργότερα, μεταφέροντας τα χρήματα στους γονείς του.

Το ιταλικό δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης τριών ετών στον Πιάτσολα, ενώ τον διέταξε επίσης να επιστρέψει αμέσως πάνω από 450.000 ευρώ στον γιο της ηθοποιού, τον Μίλκο Σκόφιτς.

Οι εισαγγελείς πάντως είχαν ζητήσει πολύ βαρύτερη ποινή, προτιμώντας φυλάκιση 7,5 ετών.

Πηγή: The Times, The Telegraph

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT