Τουρκία: Η στόχευση των νοσοκομείων της Γάζας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Τουρκία: Η στόχευση των νοσοκομείων της Γάζας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

H στόχευση νοσοκομείων και σχολείων στη Γάζα από το Ισραήλ ισοδυναμεί με «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ, σήμερα Τρίτη, ανέφερε ότι η στόχευση νοσοκομείων και σχολείων στη Γάζα από το Ισραήλ ισοδυναμεί με «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ο Χακάν Φιντάν τόνισε επίσης την επείγουσα ανάγκη επίτευξης πλήρους κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό, καθώς και την ανάγκη για απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακο, ανέφερε τουρκική διπλωματική πηγή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ομάδα ανθρώπων που υπερασπίζονται την πατρίδα τους, καθώς και ότι βλεπει τη Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη».

Στην Αγκυρα ο Ραΐσι στις 28 Νοεμβρίου

Σημειώνεται ότι ο Εμπραχίμ Ραΐσι, πρόεδρος του Ιράν, που θεωρείται βασικός υποστηρικτής της Χαμάς, πρόκειται να επισκεφθεί την Αγκυρα στις 28 Νοεμβρίου.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης θα είναι ο πόλεμος στη Γάζα, καθώς και οι διμερείς σχέσεις, ο πόλεμος στη Συρία και ευρύτερα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT