Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε καμία απόδειξη ζωής για τους ομήρους

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε καμία απόδειξη ζωής για τους ομήρους

Ο Ελι Κοέν υποστήριξε ότι στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «δεν αξίζει να είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει συναντηθεί με τους ομήρους της Χαμάς, που κρατούνται στη Γάζα, εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ελι Κοέν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έπειτα από συνάντηση με την πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη, ο κ. Κοέν ανέφερε πως «έως σήμερα, κανείς δεν έχει συναντήσει τους ομήρους. Δεν έχουμε καμία απόδειξη ζωής».

Επιτρέψαμε την αποστολή «τροφίμων, νερού και φαρμάκων στη Γάζα. Ομως, μέχρι σήμερα, κανείς από τους ομήρους μας δεν συναντήθηκε με τον Ερυθρό Σταυρό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, περίπου 240 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

«Ο Ερυθρός Σταυρός θα έπρεπε να είναι πιο σθεναρός»

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ήταν επίσης συγγενείς ομήρων, οι οποίοι παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες των δικών τους.

Η ΔΕΕΣ υπογράμμισε ότι δεν έχει σταματήσει να επισημαίνει το θέμα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, ιδίως κατά τις άμεσες επαφές με τη Χαμάς και με άλλα πρόσωπα που μπορούν να ασκήσουν επιρροή.

Παράλληλα, η οργάνωση ανέφερε πως συνεχίζει να ζητάει πληροφορίες σχετικά με τους ομήρους και την κατάσταση της υγείας τους. Καταβάλλει προσπάθειες, επίσης, να αποσαφηνίσει την τύχη των αγνοούμενων ανθρώπων.

Ο Κοέν τόνισε σήμερα ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα έπρεπε να είναι «πιο σθεναρός και ξεκάθαρος στις δηλώσεις του και να ασκεί μεγαλύτερη πίεση».

«Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο ωσότου εξαλείψουμε τη Χαμάς και πάρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας», είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις εχθροπραξίες, εφόσον δεν επιτύχει αυτού τους δύο στόχους.

«Στον Αντόνιο Γκουτέρες “δεν αξίζει” να ηγείται του ΟΗΕ»

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «δεν αξίζει» να ηγείται των Ηνωμένων Εθνών.

«Στον Γκουτέρες δεν αξίζει να είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γκουτέρες δεν ενθάρρυνε καμία ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή (…). Πιστεύω πως ο Γκουτέρες, όπως όλα τα ελεύθερα έθνη, θα έπρεπε να δηλώσει ξεκάθαρα: Απελευθερώστε τη Γάζα από τη Χαμάς. Ολοι λένε ότι η Χαμάς είναι χειρότερη από τον ISIS. Γιατί δεν μπορεί να το πει εκείνος;», είπε ο Ελι Κοέν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στον ΟΗΕ, στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT