Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ προελαύνει – Απέκτησε τον έλεγχο του καταυλισμού Σάτι

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ προελαύνει – Απέκτησε τον έλεγχο του καταυλισμού Σάτι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι IDF έχουν αποκτήσει τις τελευταίες ώρες επιχειρησιακό έλεγχο του προσφυγικού καταυλισμού Σάτι στην πόλη της Γάζας, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας, ταξίαρχος Ιτζίκ Κοέν.

Ο Κοέν πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις «εξαρθρώνουν τα κέντρα και τις δυνατότητες της Χαμάς».

Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι δυνάμεις της μεραρχίας εντόπισαν πάνω από 160 εισόδους σε τούνελ, έπληξαν περίπου 2.800 υποδομές τρομοκρατών και σκότωσαν «περίπου χίλιους τρομοκράτες και διοικητές της Χαμάς».

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε σειρά στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων του σταθμού Force 17, του νοσοκομείου Ραντίσι που χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση για στρατιωτική δραστηριότητα και κράτηση ομήρων, και μιας θέσης στο Αντάρ.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Σάτι θεωρείται ένα από τα κύρια στρατόπεδα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων κεντρικών κτιρίων και ιδρυμάτων εξουσίας που ανήκαν στη Χαμάς, από τα οποία κατευθυνόταν η δραστηριότητα κατά του Ισραήλ.

Πηγή: Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT