Ιράκ: Παραιτήσεις υπουργών και «πολιτικό μποϊκοτάζ» για την καθαίρεση Χαλμπούσι

Ιράκ: Παραιτήσεις υπουργών και «πολιτικό μποϊκοτάζ» για την καθαίρεση Χαλμπούσι

Τρεις υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ καθαίρεσε τον πρόεδρο της Βουλής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις υπουργοί στο Ιράκ, υποστηριζόμενοι από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Μοχάμεντ Αλ Χαλμπούσι, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, ανακοίνωσε το κόμμα Τακαντόμ («Πρόοδος»).

Οπως ανέφερε το σουνιτικό κόμμα, θα μποϊκοτάρει τις συνεδριάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού και οι βουλευτές του θα παραιτηθούν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ενώ θα ξεκινήσουν «πολιτικό μποϊκοτάζ» στο κοινοβούλιο.

Οι τρεις υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ καθαίρεσε τον Χαλμπούσι.

Πρόκειται για τους υπουργούς Πολιτισμού, Χωροταξίας και Βιομηχανίας οι οποίοι, όπως ανέφεραν, θεωρούν «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, αποδεχόμενο την καταγγελία βουλευτή που κατηγορούσε τον Χαλμπούσι για «πλαστογραφία», ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «έβαλε τέλος στη θητεία» του.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μετέδωσε το γραφείο του, ο Αλ Χαλμπούσι χαρακτήρισε «παράξενη» τη δικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι θα ζητήσει διευκρινίσεις.

Το δικαστήριο εξέταζε αυτήν την υπόθεση από τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού ο Ντουλέιμι κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι τον Ιανουάριο τον εκδίωξε «πλαστογραφώντας» ένα έγγραφο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT