Reuters: Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς

Reuters: Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς

Η Χαμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει αλλά το Ισραήλ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, δήλωσε ο αξιωματούχος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαμεσολαβητές του Κατάρ διαπραγματεύονται μια συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που έχει ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις.

Η υπό συζήτηση συμφωνία προβλέπει ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές και θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια που επιτρέπεται στη Γάζα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Χαμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει αλλά το Ισραήλ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ επιθυμεί την επιστροφή και των 100 γυναικών και παιδιών που απήχθησαν αλλά ο αριθμός τους είναι πιθανό να είναι μικρότερος. Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει 70 γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με δήλωση ενός αξιωματούχου της στο κανάλι Telegram της ομάδας που επικαλείται το Reuters.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων γυναικών και νέων που μπορεί να απελευθερωθούν δεν είναι σαφής, αλλά ένας αξιωματούχος που επικαλείται ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 120 βρίσκονται σε φυλακές του Ισραήλ. Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι κρατούνται συνολικά 240 έως 250 όμηροι.

Πηγή: Reuters, Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT