Γάζα: Eφτάσε η πρώτη προμήθεια καυσίμων από την έναρξη του πολέμου

Γάζα: Eφτάσε η πρώτη προμήθεια καυσίμων από την έναρξη του πολέμου

Η παράδοση κατέστη δυνατή επειδή το Ισραήλ έδωσε την έγκρισή του να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα 24.000 λίτρων καυσίμου ντίζελ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο φορτηγό που μετέφερε καύσιμα στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου πέρασε από την Αίγυπτο την Τετάρτη για να παραδώσει πετρέλαιο.

Η παράδοση κατέστη δυνατή επειδή το Ισραήλ έδωσε την έγκρισή του να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα 24.000 λίτρων (6.340 γαλόνια) καυσίμου ντίζελ για τα φορτηγά διανομής βοήθειας του ΟΗΕ.

«Αυτό είναι μόνο το 9% αυτού που χρειαζόμαστε καθημερινά για να διατηρήσουμε τις δραστηριότητές μας», ανέφερε ο Τομ Γουάιτ, διευθυντής της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ UNRWA στη Γάζα, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. O ίδιος επιβεβαίωσε ότι λίγο περισσότερα από 23.000 λίτρα, δηλαδή μισό βυτιοφόρο, είχαν παραληφθεί.

Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής λένε ότι η έλλειψη καυσίμων, τα οποία είναι απαραίτητα για τις γεννήτριες των νοσοκομείων, την παροχή νερού, την επεξεργασία λυμάτων και τις επικοινωνίες, καθώς και για τη διανομή βοήθειας, έχει συμβάλει στην επιδείνωση των συνθηκών για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.

Την Τρίτη 91 φορτηγά με τρόφιμα, φάρμακα, εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες και σκηνές εισήλθαν στη Γάζα από την Αίγυπτο, αλλά ο ΟΗΕ αναφέρει ότι οι παραδόσεις από τις 21 Οκτωβρίου –συνολικά 1.187 φορτηγά– μπορούν να καλύψουν μόνο ένα μέρος των αναγκών.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT