Υιός Μπάιντεν: Ο Τραμπ πίεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεσή μου

Υιός Μπάιντεν: Ο Τραμπ πίεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεσή μου

Οι δικηγόροι του νεότερου Μπάιντεν επικαλέστηκαν δημόσιες αναφορές που υποδηλώνουν «αδιάκοπη, ανάρμοστη και κομματική πίεση» που άσκησε ο Τραμπ στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Χάντερ Μπάιντεν, ζήτησε την Τετάρτη την άδεια ομοσπονδιακού δικαστηρίου προκειμένου να προσκομισθούν έγγραφα της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της υπεράσπισής του έναντι ομοσπονδιακών κατηγοριών για οπλοκατοχή.

Οι δικηγόροι του νεότερου Μπάιντεν επικαλέστηκαν δημόσιες αναφορές που υποδηλώνουν «αδιάκοπη, ανάρμοστη και κομματική πίεση» που άσκησε ο Τραμπ στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ και στους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης Ρίτσαρντ Ντόνογκιου και Τζέφρι Ρόζεν για να τον ερευνήσουν.

Η υπόθεση ξεκίνησε με ένα άρθρο της New York Post τον Οκτώβριο του 2020, το οποίο περιέγραφε λεπτομερώς ορισμένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που, όπως υποστήριζε, αφορούσαν τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό. Το θέμα αξιοποιήθηκε γρήγορα από τον Τραμπ ως θέμα προεκλογικής εκστρατείας κατά τη διάρκεια των εκλογών εκείνης της χρονιάς.

Η φράση «το λάπτοπ του Χάντερ Μπάιντεν» έχει αποκτήσει συμβολική σημασία για τους αντιπάλους του προέδρου, παρότι αδυνατούν να περιγράψουν τι επιβαρυντικό υλικό περιείχε η επίμαχη συσκευή, που εντοπίσθηκε σε κατάστημα επισκευής υπολογιστών το 2020 και έδωσε αφορμή για τη δίωξή του.

Mε πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT