Επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν σε Αίγυπτο και Ιορδανία

Επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν σε Αίγυπτο και Ιορδανία

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βρεθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Eρικ Μαμέρ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βρεθεί στην Αίγυπτο και την Ιορδανία αυτή την εβδομάδα.

Σκοπός του ταξιδιού της είναι εκτός από τις πολιτικές επαφές, που σχετίζονται με τις εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ να παρακολουθήσει και την πορεία της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει η Ε.Ε. στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα βρεθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Eρικ Μαμέρ. «Θα συναντήσει πρώτα τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι στο Κάιρο και μετά θα ταξιδέψει στην περιοχή του Σινά για να καλωσορίσει την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ε.Ε.» πρόσθεσε. Επίσης, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει στη συνέχεια συνάντηση και με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β΄ στο Αμμάν.

Να σημειωθεί ότι περιοδεία στη Μέση Ανατολή προγραμματίζει γι’ αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. Ο Ζοζέπ Μπορέλ πρόκειται να ταξιδέψει σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ιορδανία προκειμένου «να συζητήσει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και πολιτικά θέματα με περιφερειακούς ηγέτες». Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X o κ. Μπορέλ τόνισε: «Χρειαζόμαστε πολιτικό ορίζοντα που θα αποβλέπει στη λύση των δύο κρατών. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαλόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT