Ισραηλινός στρατός: Αεροπορικά πλήγματα στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Ισραηλινός στρατός: Αεροπορικά πλήγματα στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το σπίτι του Χανίγια χρησιμοποιείτο ως τρομοκρατική υποδομή και αποτελούσε σημείο συνάντησης ηγετικών στελεχών της Χαμάς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγματα στο σπίτι του ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με αυτόν, το σπίτι του Χανίγια χρησιμοποιείτο ως τρομοκρατική υποδομή και συχνά αποτελούσε σημείο συνάντησης ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τον σχεδιασμό επιθέσεων κατά των Ισραηλινών αμάχων και των IDF.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε μπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, που, όπως αναφέρει, είναι πιθανό να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Χαμάς: Μπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

«Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το υπουργείο σε λακωνική ανακοίνωσή του στα αραβικά.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νοσοκομείο.

«Απόψε διεξάγουμε στοχευμένη επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά», τόνισε μέσω Telegram ο υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, επικεφαλής των δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: «Εκτός πραγματικότητας» το ψήφισμα του Σ.Α.

Παράλληλα, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκίλαντ Ερνταν, κατήγγειλε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί σε «ανθρωπιστική παύση» ως «αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα» και «χωρίς νόημα».

«Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο, το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ενώ οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν θα διαβάσουν καν το ψήφισμα, πόσω μάλλον να το τηρήσουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ατυχές» το γεγονός ότι το Συμβούλιο «συνεχίζει να αγνοεί, να μην καταδικάζει ή έστω να αναφέρει τη σφαγή που πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε στον πόλεμο στη Γάζα». «Είναι πραγματικά ντροπή!», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT