Γιατί αφαιρούνται όλες οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στη Βηθλεέμ φέτος

Γιατί αφαιρούνται όλες οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στη Βηθλεέμ φέτος

Στην πόλη της Δυτικής Οχθης οι Αρχές θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη των μαχητών της Χαμάς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη της Βηθλεέμ στη Δυτική Οχθη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για αυτά τα Χριστούγεννα τον στολισμό της γενέτειρας του Ιησού, τιμώντας τη μνήμη των μαχητών της Χαμάς που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι το Ισραήλ.

«Τα συνεργεία του Δήμου Βηθλεέμ ανακοίνωσαν την αποξήλωση των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων που είχαν τοποθετηθεί πριν από αρκετά χρόνια στις γειτονιές της πόλης και την αφαίρεση όλων των εορταστικών εμφανίσεων προς τιμή των μαρτύρων και σε αλληλεγγύη με τον λαό μας στη Γάζα», έγραψε ο δήμος στο Facebook.

Eκπρόσωπος του δήμου είπε επίσης στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι «ο λόγος είναι η γενική κατάσταση στην Παλαιστίνη. Οι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά σε καμία γιορτή, είναι λυπημένοι, θυμωμένοι και αναστατωμένοι. Ο λαός μας στη Γάζα σφαγιάζεται και σκοτώνεται εν ψυχρώ. Ως εκ τούτου, δεν ενδείκνυται καθόλου να γίνονται τέτοιες γιορτές ενώ γίνεται σφαγή στη Γάζα και επιθέσεις στη Δυτική Οχθη».

«Φέτος, η κατάσταση στη Βηθλεέμ είναι άνευ προηγουμένου και η διάθεση είναι εξαιρετικά θλιβερή, και αυτό ακριβώς πρέπει να δει ο κόσμος και να συνειδητοποιήσει ότι αυτές δεν είναι φυσιολογικές συνθήκες. Η Βηθλεέμ πρέπει να στείλει το δικό της μήνυμα συλλυπητηρίων και πένθους».

Τονίζεται πάντως ότι θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται οι προσευχές και οι θρησκευτικές τελετές.

Πηγή: The Daily Telegraph, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT