Βρετανικό Μουσείο: Ελπίζουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά

Βρετανικό Μουσείο: Ελπίζουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά

Ο Τζορτζ Οσμπορν, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Μουσείου είπε ότι «μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι μπορεί «να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα» που θα επέστρεφε προσωρινά τα Γλυπτά του Παρθενώνα με αντάλλαγμα αρχαία αντικείμενα.

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς αυτά τα σπουδαία γλυπτά στην Αθήνα, καθώς και στο Λονδίνο» τόνισε ο Όσμπορν στο ετήσιο δείπνο των διαχειριστών (διοικητικό συμβούλιο), το οποίο έγινε το βράδυ της Πέμπτης (16/11) στην γκαλερί Duveen – την αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι «μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

Σημειώνεται ότι το Parthenon Project, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσβλέπει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, είχε κάνει πρόταση για προσωρινή ανταλλαγή των Γλυπτών με αντικείμενα όπως η Μάσκα του Αγαμέμνονα ηλικίας 3.600 ετών και το Παιδί του Κριτίου.

Ο κ. Οσμπορν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κλοπή από το Βρετανικό Μουσείο λέγοντας ότι δε μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη. «Ήταν καθήκον μας να φροντίσουμε αυτά τα αντικείμενα και αποτύχαμε σε αυτό το καθήκον», και πρόσθεσε ότι τα ευρήματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες επισκέπτεται το Λονδίνο ο Ελληνας πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψη του πέρσι ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Τζορτζ Όσμπορν όπου φαίνεται να συζήτησαν για μία πιθανή συμφωνία για τα Γλυπτά.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT