Γαλλία: «Πολιτική τρόμου» η βία των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Οχθη

Γαλλία: «Πολιτική τρόμου» η βία των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Οχθη

«Πρόκειται για βία που έχει σαφή στόχο τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων», τονίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα «τη βία των Ισραηλινών εποίκων» στην κατεχόμενη Δυτική Oχθη, κάνοντας λόγο για «πολιτική τρόμου» που αποσκοπεί «στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων». Στο πλαίσιο αυτό, το Παρίσι κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους από βιαιότητες.

«Οσον αφορά τη Δυτική Οχθη, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη καταδίκη της Γαλλίας στη βία που ασκείται από τους εποίκους εναντίον των Παλαιστινίων. Πρόκειται για βία που έχει σαφή στόχο τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων και την πολιτική του τρόμου», δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Αν-Κλρερ Λεζάντρ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, οι επιθέσεις των εποίκων έχουν υπερδιπλασιασθεί, από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Πρόσφατα, ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα» για να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη.

«Βρίσκονται εκτεθειμένοι [οι Παλαιστίνιοι] σε όλο και περισσότερη βία μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης με τη Χαμάς τον περασμένο μήνα. Είναι καθήκον του Ισραήλ να διασφαλίσει ότι όλα τα περιστατικά βίας θα διερευνώνται άμεσα και αποτελεσματικά», ανέφερε ο Φόλκερ Τουρκ. 

«Η συνεχιζόμενη εκτεταμένη ατιμωρησία για τέτοιες παραβιάσεις είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και αποτελεί σαφή παραβίαση της υποχρέωσης του Ισραήλ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT