Γάζα: Εντοπίστηκαν υπόγεια σήραγγα και οπλισμός της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Γάζα: Εντοπίστηκαν υπόγεια σήραγγα και οπλισμός της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει πως η χρήση του νοσοκομείου ως «κέντρου επιχειρήσεων της Χαμάς» αίρει την προστασία που παρέχει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν απόψε ότι εντόπισαν υπόγεια σήραγγα και οπλισμό της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF, διακρίνονται Ισραηλινοί στρατιώτες στην είσοδο υπόγειας σήραγγας που εντόπισαν μεταξύ δύο κτιρίων του νοσοκομείου.

Σε κοντινή απόσταση, εντοπίστηκε φορτηγό με οπλισμό που φέρεται να ανήκει σε μαχητές της Χαμάς.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στα υπόγεια του Αλ Σίφα λειτουργούσε το κεντρικό επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς, συνδεδεμένο με το υπόγειο δίκτυο τούνελ και ότι εκεί βρισκόταν η ανώτερη ηγεσία της οργάνωσης, ενδεχομένως δε και πολλοί όμηροι. Ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει πως η χρήση του νοσοκομείου ως «κέντρου επιχειρήσεων της Χαμάς» αίρει τους προβλεπόμενους περιορισμούς στη στρατιωτική του δράση για χάρη του άμαχου πληθυσμού.

Λίγες ώρες πριν από την έφοδο του ισραηλινού στρατού, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, είχε επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί επιχειρησιακού κέντρου της Χαμάς στο Αλ Σίφα. Επιπλέον, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιθυμούσαν «ανταλλαγή πυρών μέσα σε ένα νοσοκομείο όπου αθώοι, αβοήθητοι άνθρωποι, άρρωστοι που αναζητούν ιατρική βοήθεια, θα βρεθούν ανάμεσα σε εχθρικά πυρά».

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT