Φωτογραφίες και βίντεο του ισραηλινού στρατού από τις «σήραγγες της Χαμάς» κάτω από τα νοσοκομεία της Γάζας

Φωτογραφίες και βίντεο του ισραηλινού στρατού από τις «σήραγγες της Χαμάς» κάτω από τα νοσοκομεία της Γάζας

«Τρομοκρατική σήραγγα», «τούνελ τρομοκρατών», όπλα και πυρομαχικά, ανακοίνωσε ότι εντόπισε ο ισραηλινός στρατός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ώρες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter), που ισχυρίζονται ότι δείχνουν τις σήραγγες της Χαμάς κάτω από τα νοσοκομεία της Γάζας.

«Μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, αποκαλύφθηκε τρομοκρατική σήραγγα της Χαμάς», αναφέρει στο Twitter ο ισραηλινός στρατός.

Συνοδεύει την ανάρτηση με βίντεο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δείχνει την είσοδο σε υπόγειο πέρασμα στους χώρους του νοσοκομείου της πόλης της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις μοιράστηκαν επίσης φωτογραφίες από το φερόμενο ως εσωτερικό «άλλου τούνελ τρομοκρατών», στο κύριο νοσοκομείο παίδων της Γάζας, το Αλ Ραντίσι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός είχε δημοσιοποιήσει επίσης βίντεο από το ίδιο νοσοκομείο, ανακοινώνοντας πως εντόπισε όπλα και εκρηκτικά που φέρονται να βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο ισραηλινός στρατός μοιράστηκε φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει «μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών» στο νοσοκομείο Αλ Κουντς.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς επιχειρεί μέσα και κάτω από τα νοσοκομεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι έχουν επίσης πληροφορίες που ενισχύουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ. Η Χαμάς και οι νοσοκομειακές Aρχές έχουν επανειλημμένα διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σε άλλη ανάρτηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις μοιράζονται φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν προμήθειες 4.000 λίτρων νερού και 1.500 έτοιμων γευμάτων με προορισμό το νοσοκομείο Αλ Σίφα. 

«Η ευημερία των πολιτών, περιλαμβανομένων ασθενών και προσωπικού, παραμένει προτεραιότητα», αναφέρεται στην ανάρτηση του ισραηλινού στρατού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT