Αδύνατη πλέον η διανομή βοήθειας στη Γάζα, λέει ο ΟΗΕ – Προειδοποίηση για λιμοκτονία

Αδύνατη πλέον η διανομή βοήθειας στη Γάζα, λέει ο ΟΗΕ – Προειδοποίηση για λιμοκτονία

Σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θυλάκου χρειάζεται «απεγνωσμένα» επισιτιστική βοήθεια, προειδοποίησε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απαγόρευση να εισαχθούν καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, πριν από σχεδόν έξι εβδομάδες, αποτελεί μόνιμο πρόβλημα των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα.

Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, επετράπη να εισέλθουν μικρές ποσότητες αποκλειστικά για χρήση του ΟΗΕ. Ωστόσο, τα αποθέματα έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γάζα ισχυρίζεται ότι δεν είναι πλέον σε θέση να φέρει και να διανείμει βοήθεια.

Η έλλειψη καυσίμων έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα στις υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφώνου, δυσχεραίνοντας τον συντονισμό και τη λειτουργία των υπηρεσιών αρωγής.

Προειδοποίηση για «λιμοκτονία» στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε ότι η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει «τεράστιο» επισιτιστικό κενό και εκτεταμένη πείνα, ενώ σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θυλάκου χρειάζεται «απεγνωσμένα» επισιτιστική βοήθεια.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η εκτελεστική διευθύντρια του WFP Σίντι Μακέιν ανέφερε ότι οι προμήθειες τροφίμων και νερού είναι «πρακτικά ανύπαρκτες» στη Γάζα και πως «οι άμαχοι αντιμετωπίζουν την άμεση πιθανότητα λιμοκτονίας».

Πηγή: AP, BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT