Σολτς: Ο Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Ουκρανία

Σολτς: Ο Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Ουκρανία

Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του για την κατάληψη εδαφών μιας γειτονικής χώρας με στρατιωτικά μέσα, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει το πρώτο βήμα για μια ειρηνική επίλυση στην πολεμική σύγκρουση με την Ουκρανία.

«Πρέπει να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις του», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Nuthetal, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν κατά την τρέχουσα περίοδο ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, είπε ο ίδιος απαντώντας σε μια ερώτηση για την πιθανότητα διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του για την κατάληψη εδαφών μιας γειτονικής χώρας με τη χρήση στρατιωτικών μέσων, τόνισε ο Σολτς.

Ο καγκελάριος, για ακόμη μία φορά, διαβεβαίωσε την Ουκρανία για τη βοήθεια της Γερμανίας στην άμυνά της κατά της ρωσικής εισβολής για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT