Αμερικανός αξιωματούχος: Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Αμερικανός αξιωματούχος: Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων είναι κοντά, δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς και το Ισραήλ είναι κοντά στο να συνάψουν μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους και μια παύση τεσσάρων ή πέντε ημερών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι οριστική μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters, για να συμπληρώσει: «Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ, πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας». «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά», τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου συγκάλεσε το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο –που θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα– μετά τις αναφορές για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT